Gyngemose Parkvej 8

2860 Søborg

+45 25 22 22 99

info@hafnia-byggesagkyndig.dk

Åbningstider

Man-fre kl 8.00 – 16.00

Fugt / Skimmelsvamp

Fugt / Skimmelsvamp

Høj kvalitet og fagligt niveau, fleksibel, uvildig rådgivning, lav pris

Hvor hurtigt skal du reagere på fugt i din bolig?

Fugtskade og skimmelsvamp
Hvordan og hvor hurtigt skal I reagere på fugt?
Vi kommer ud til jeres bolig og laver fugtmålinger, som vi analyserer. Skimmelsvamp kan godt være af helbredsmæssig betydning, så du gør ikke spøge med det. Når vi har gennemgået boligen får en viden, som du kan reagere på.
De ansatte hos Hafnia Byggesagkyndig har den fornødne ekspertviden og erfaring til at afgøre, hvor omfangsrigt problemet er.
Skimmelsvamp er ikke nødvendigvis farligt, hvis man får det fundet og bekæmpet hurtigt.
Vi udarbejder en fugtrapport til forsikringen, så I får den helt rigtige hjælp, I kan handle på helt fra begyndelsen.

Fugt og Skimmelsvamp priser fra kr. 5000,-

Priser fra 5000,- på fugt og skimmelsvamp ved Hafnia Byggesagkyndig.

Kontakt Hafnia Byggesagkyndig på tlf: 45 25 22 22 99 eller på e-mail: info@hafnia-byggesagkyndig.dk

⭐⭐⭐⭐⭐

Priserne er baseret på fastsatte besigtigelsestider på enten 1,5 eller 2 timer. Normalt bruges den/de første time(r) til undersøgelser, mens den resterende time bruges til at tage notater eller diskutere de identificerede problemer. Således at der er klare linjer omkring identificeret problemer og du også en transparent pris på fugt og skimmelsvamp.

I visse tilfælde er det unødvendigt at tage notater, og i sådanne tilfælde vil det være mere værdifuldt at bruge tiden på yderligere undersøgelser samt at modtage relevante oplysninger og dokumenter fra Hafnia Byggesagkyndig. Dette kan omhandle relevante byggeerfaringer, instruktioner, produktinformationer osv. Vi vil afklare nærmere forventningerne vedrørende dette på adressen.

Prisen inkluderer ikke yderligere opfølgning på sagen, herunder rapporter eller notater. Hvis der opstår behov for opfølgning, f.eks. gennem telefonopkald eller e-mails, udføres sådant arbejde på timebasis til en sats på kr. 1200,- ex moms pr. påbegyndte 15 minutter, som faktureres.

Skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen

Skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen er en undersøgelse, der undersøger, om der er skimmelsvamp eller fugt i en bolig. Undersøgelsen kan være nyttig for at finde ud af, om der er et problem med skimmelsvamp eller fugt og hvis der er et problem, kan den hjælpe med at finde ud af, hvordan det kan løses.

Hos Hafnia Boligsagkyndige er vi parate til at rykke ud og undersøge din bolig for fugt og skimmelsvamp.

Hvad påvirker skimmelsvamp?

I henhold til sundhedsstyrelsen kan skimmelsvamp give symptomer som irritation af øjne, næse, øvre luftveje, hovedpine, træthed, hoste og hududslet. Personer som lider af høfeber og allergi er specielt følsomme, når man har et dårligt indeklima i boligen. Så det påvirker helbredet og skal tages alvorligt. Da man kan blive mere syg af skimmelsvamp.

Hvis du er interesseret i vide mere om symptomer du kan få eller udvikle, som resultat af dårligt indeklima, så er Patient Håndbogen om Skimmelsvamp et oplagt sted at finde mere information.

Hvor lang tid tager det at undersøge for skimmelsvamp?

Når din boligsagkyndige har lavet testen af bygningen, huset sendes den ind til en laboratorium. Du vil kunne modtage svar ca 4-6 dage herefter.

Hvordan vurderer man skimmelsvamp?

Hvis du finder brune, grønne, sorte og hvide pletter eller skjolder på væge gulve og lofter og andre materialer i dit hus/bolig! Så har du højst sandsynligt skimmelsvamp.

Dette er også en del af den visuelle gennemgang, som boligsagkyndige vil gennemfører, ud over den mere tekniske gennemgang.

Hvilke skader kan skimmelsvamp forårsage?

Irritationer er langt de hyppigste skader ved fugt og skimmelsvamp. Som allergi og astma symptomer.

Hvordan behandler man skimmelsvamp?

Ja og hvad kan man gøre, for at forhindre skimmelsvamp?

Ud over at forbygge med rigeligt udluftning, så er rengøring også vigtig. Er skaden sket, kan almindelig universal rengøring klare rigtig meget. Du kan også anvende stærkere midler som klorin, Rodalon og lignende produkter. Din boligsagkyndig vil kunne rådgive dig videre.

Udluftning flere gange dagligt og sørg for den rette temperatur. Den optimale temperatur kan og bør variere afhængigt af ejendommens alder.

Hvis det er rigtig slemt med skimmelsvamp, så har du brug for at professionelle rykker ud med en effektiv rengøring. Der 3 anvendte metoder:

  • Kemisk (biovenlig naturligvis)
  • Mekanisk
  • Microclean (tørdamp)

Er det farligt at have skimmelsvamp?

Ud over skimmelsvamp kan fugt også skabe vækst for husstøvsmider, hvilket for astmatiker og allergiker er ekstra generende. Du kan altså både udvikle allergi og astma eller forværre eksisterende symptomer. Træthed og hovedpine er også symptomer du skal tage alvorligt.

Kan skimmelsvamp spores?

Skimmelsvamp i luften kan sporres ved hjælp af et luftgennemstrømningsapparat. Resultatet af en undersøgelse som denne kommer i løbet af 4-6 dage.

Hvordan kan man forebygge fugt i hjemmet?

Ved at lufte ud flere gange dagligt, meget gerne 3 til 5 gange i ca 5 minutter pr gang. På denne måde forbygger man vækst af svamp, som trives i et indelukke og fugtigt miljø. Udluftning er altså vigtig, for at holde på en ordentlig luftfugtighed, som hindre dig og din familie i at blive syg eller få andre gener på grund af fugt og skimmelsvamp.

Temperatur har som sagt også stor betydning. Den optimale temperatur kan variere afhængigt af type af rum og ejendommens alder.

Det er vigtigt at undgå kondens, da det er grobund for skimmelsvamp.

Hvordan kan man teste for fugt i hjemmet?

I henhold til Teknologisk institut, er der flere metoder til at teste for fugt og skimmelsvamp i hjemmet. Disse anbefalede typer er:

  • Måling ved hjælp af aftryksplade.
  • Mycometer-test.
  • Luftmåling.
  • DNA-test.

Spørg din byggesagkyndig for yderligere information om test for fugt og skimmelsvamp i hjemmet.

Din byggesagkyndige (Hafnia Byggesagkyndige) vil lave en grundig gennemgang af dit hjem. Du vil igennem hele forløbet kunne få rådgivning af den sagkyndige.

Kort fakta om Skimmesvamp og fugtundersøgelse

-Skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen er en undersøgelse, der foretages for at konstatere, om der er skimmelsvamp eller fugt i en bygning.

-Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, om der er skimmelsvamp eller fugt i en bygning, og hvis der er, hvor meget der er.

-Skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen kan udføres af en erhvervsdrivende eller en privatperson.

-Skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen kan udføres af en rådgiver eller et firma, der specialiserer sig i undersøgelser af skimmelsvamp og fugt.

Mistanke om skimmelsvamp og dårligt indeklima

Her kan en boligsagkyndige hjælpe dig med at få testet sundheden på din bolig. Hafnia Boligsagkyndig har den ekspertise og de værktøjer der skal til, for at udrede din ejendoms helbred.